Collega en hondenpsycholoog Geert De Bolster (www.debolster.be) schrijft wekelijks een interessant en leerrijk artikel over honden, hondengedrag en de emoties die het gedrag kunnen sturen.

Deze week krijgen we heel veel inzichten over het hoe en waarom rond aandachtvragend gedrag van onze hond… Lees je mee? Klik dan snel door op de tekst hieronder om het volledige artikel te lezen!

Je krijgt het gevoel dat je hond veel aandacht vraagt door je voortdurend uit te nodigen om te spelen, voor de deur te gaan staan om je te laten zien dat hij naar buiten wil. Hij wil de ganse tijd op je lichaam liggen, of gaat onophoudelijk blaffen en doet dat net op het moment dat jij naar je favoriete soap wil kijken. Er zijn honden die verboden voorwerpen gaat stelen, en er vervolgens, ostentatief mee in het zicht te komen staan, omdat ze weten dat hun baasje erop zal reageren.
In dit artikel lees je over waarom je hond aandacht vraagt, hoe het aandacht eisend gedrag ontstaat en wat de oorzaak van ‘aandacht eisend’ gedrag van je hond is. Uiteraard kom je ook te weten wat je best kunt doen om met dergelijk probleem om te kunnen gaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *