Het opvoeden van een hond kan leuk zijn. Maar soms is het ook niet leuk. Het kan gebeuren dat je problemen ervaart met hoe je hond zich gedraagt en dat je niet weet hoe je hem daarmee kan helpen. Het kan zijn dat je dan nood hebt aan extra inzicht en ondersteuning. Waarom doet je hond wat hij doet? Hoe is dat voor jou? Hoe is dat voor je hond?

Er zijn veel factoren die het gedrag van je hond kunnen beïnvloeden. De leefomstandigheden van de hond spelen zeker een grote rol. Maar ook zijn leeftijd, de raskenmerken en zijn gezondheid kunnen een grote invloed hebben. Daarnaast speelt de kennis die je hebt van de hondentaal en inzicht in natuurlijk gedrag van de hond ook mee.

Gevoelens en emoties liggen altijd aan de basis van het gedrag van je hond. Wanneer we ons enkel op het gedrag focussen, dan bekijken we het “probleem” enkel vanuit onze perceptie. Dan gaan we trainen om het gedrag te veranderen. Maar bij deze aanpak vergeten we vaak te kijken naar de perceptie van onze hond. Nieuw getraind gedrag kan tijdelijk een oplossing zijn, maar is vaak een korte termijn oplossing.

Vanuit onze visie gaan we samen op zoek naar die emotie achter het gedrag. We bekijken samen wat het probleem is dat jullie ondervinden, maar vooral wat het probleem is dat jullie hond ondervindt. We kijken wat de oorzaak voor het gedrag kan zijn en gaan dan aan de slag met de adviezen en tips op maat om je hond te steunen. Je krijgt inzicht in de omstandigheden en hoe je deze kan aanpassen. Het welzijn van jouw hond komt op de eerste plaats. Door hem op deze manier te leren begrijpen en begeleiden wordt jullie onderlinge band alleen maar sterker.

Inhoud

Wat er in de sessies besproken wordt, is volledig aangepast aan de noden van jullie hond en jullie als gezin. Er is geen vaste inhoud. Ook maken we bij de (her)opvoeding geen gebruik van straf of beloning. We zetten volledig in op een natuurlijke en vriendelijke communicatie. Je wordt op de eerste plaats de verzorger van jouw hond.

Onderstaande onderwerpen kunnen allemaal ter sprake komen

  • Kennis over de taal van de hond
  • Hoe kan ik mijn angstige hond ondersteunen?
  • Hoe help ik mijn hond als hij uitvalt aan de leiband?
  • Waarom trekt mijn hond aan de lijn?
  • Hoe kunnen we samen omgaan met het ontvangen van bezoek?
  • Hoe leer ik mijn hond alleen te blijven?
  • Hoe creëer ik voor mijn hond een veilige leefomgeving?

Waarom individuele begeleiding?

De privéconsultaties gaan door aan huis, waardoor de tips aangepast zijn aan jullie leefomstandigheden. Ik zie jouw hond en jullie in een vertrouwde situatie waardoor ik meer inzicht kan krijgen in de gevoeligheden en talenten. De adviezen kunnen volledig op jullie en vooral jullie hond afgestemd worden. Vanuit de principes van de connectiemethode® zetten we dan ook in op begrip, zorg en communicatie. Je krijgt bij iedere sessie informatie, inzicht en praktische handvaten om met de emoties van jouw hond om te gaan. We kunnen de sessies inplannen op momenten dat jullie vrij zijn. Het hele gezin is welkom om deel te nemen en vragen te stellen. Ik voorzie tussen de sessies door ook de mogelijkheid om digitale ondersteuning te bieden (Zoom, WhatsApp, via telefoon). In een groep les volgen kan voor de meeste honden stresserend zijn. Deze stress kan je vermijden door de individuele sessies aan huis.

Gedragstherapie volgens de connectiemethode®

Wanneer je als hondeneigenaar een probleem ervaart met je hond, kan je eraan denken om je hond een gedragstherapie te laten volgen. Er komen dan allerlei gedachten en verwachtingen op.

Wat is hondengedragstherapie, hoe wordt het, volgens de principes van de connectiemethode® in praktijk gebracht?

Collega Geert verklapt hier al het belangrijkste ingrediënt van de therapie, en dat ben jij zelf. Niet dat het jouw schuld is dat je hond een eventueel gedragsprobleem zou hebben, zeker niet. Maar wel dat jouw eigen gevoelens en gedrag de basis van een effectieve gedragstherapie is.

In deze blog geeft collega Geert De Bolster de visie van de connectiemethode® weer.

Tarieven

Intake SOSdogz
– Aanpak omgaan met het gedrag van je hond
– Begeleiding: 2 uur
– Infofiches rond de besproken onderwerpen inbegrepen
– Prijs: 160€
Opvolgsessie SOSdogz
– Praktische begeleiding bij de verder (her)opvoeding van je hond
– Begeleiding: 1 uur
– Infofiches rond de besproken onderwerpen inbegrepen
– Prijs: 80€
Powerdogz pakket
– 1 intake en 4 opvolgsessies
– Begeleiding: 6 uur
– Wekelijkse opvolging vragen via whatsapp
– Infofiches rond de besproken onderwerpen inbegrepen
– Prijs: 400€ (prijsvoordeel 80€)
Kilometervergoeding
– Gratis eerste 10km
– Vanaf 10km: 0,50€/km
– Berekend vanaf Daasdonk, Evergem