Welkom! Ik ben Katrien

Ik help je graag met het opvoeden van je hond volgens de visie van de connectiemethode®.

Ik stel me graag even voor, zodat je al een beeld hebt met wie je in zee gaat. Net zoals bij veel van mijn collega’s, waren dieren altijd al een deel van mijn leven. Van kinds af aan vond ik het fijn zorg te dragen voor hen, van zowel de kleinste insecten tot de konijnen, katten en honden die we in huis haalden. En tot op vandaag geniet ik daar nog steeds van.

Er hebben heel wat honden een bijzondere betekenis gehad in mijn leven. Zowel onze eigen gezinshonden als honden in de familie. Daardoor heb ik ook van dichtbij de evolutie binnen hondentraining meegemaakt. Van omgaan met je hond vanuit de dominantietheorie en eerder strafgericht tot beloningsgerichte training.

Mijn witte herder Falco heeft me geholpen om meer te ontdekken en leren over honden, hondengedrag en hondenopvoeding. Met hem deed ik de klassieke hondenschooltrainingen en hij leerde op een beloningsgerichte manier. Ik ben dan zelf ook les beginnen geven op de hondenschool… Maar gaandeweg ontdekte ik dat dit voor mijn Falco, alsook voor de andere honden die kwamen trainen, niet ideaal was. Ik zag heel veel stress ontstaan. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om Falco en deze honden te helpen.

Na het volgen van heel wat cursussen en bijscholingen, ben ik terecht gekomen bij Geert De Bolster. Bij De Bolster Academy volgde ik eerst de eerste module van de opleiding waarin ik inzicht kreeg in de basisprincipes van hondenopvoeding. Enkele jaren en heel wat ervaring later, nam ik deel aan de 2de module waarbij de inzichten in probleemgedrag aan bod kwamen.

In het begin stond de connectiemethode® voor een beloningsgerichte opvoedingsmethode. Maar in 2013 evolueerde deze naar opvoeding aan de hand van een vriendelijke communicatiemethode. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze transformatie heb kunnen meemaken en volgen. Op dit moment helpen we honden niet meer door hen te manipuleren met beloning of straf. We bieden hulp door inzicht, kennis, begrip, vriendelijkheid en vooral zorg. Deze manier van begeleiden komt vanuit de kern, iedereen is welkom zoals hij of zij is.

Als ik kijk naar mijn witte viervoeter nu, Nash, dan groeit mijn dankbaarheid voor deze inzichten alleen maar meer. Hem op deze manier opvoeden heeft er mij nog meer van overtuigd dat een relatie opbouwen met je hond vanuit respect voor zijn grenzen en mogelijkheden zorgt voor veiligheid, vertrouwen en vreugde. Je hond maakt echt deel uit van je gezin. En dit eenvoudig vanuit een natuurlijke aanpak waarbij communicatie en zorg centraal staan.

Naast mijn interesse in honden, heb ik ook een grote interesse in de mens achter de hond. Vanuit deze interesse, en dankzij Geert, ben ik in contact gekomen met mindfulness. Mindfulness beoefenen helpt je om met open, niet-oordelende en milde aandacht te kijken naar wat er nu is. Niets moet veranderen. Vanuit deze houding probeer ik dan ook jou en je hond te benaderen. Zo kan ik samen met jou aan de slag gaan om je hond te steunen. Jullie samen zien groeien, een band zien opbouwen, elkaar leren vertrouwen en respecteren, dat is een passie geworden. Ik ben Geert nog altijd dankbaar om mij toen, en nu nog, te coachen.

Ik blijf me jaarlijks bijscholen om jullie de best mogelijke ondersteuning te kunnen geven. Het qualitylabel “de connectiemethode®” toont aan dat ik deze gedachtengoed ondersteun en gebruik als basis voor mijn begeleidingen.

Tot binnenkort!

Katrien