ABOUT ME

Gepassioneerd door honden, gedreven om meer te weten te komen over hondengedrag … Ja, honden nemen een belangrijk deel in van mijn leven.
Maar daarnaast heb ik ook een enorme interesse in de mens achter de hond. Want het is samen met jou dat ik aan de slag ga. Ik help jou inzicht krijgen in het gedrag van je hond zodat jij hem kan helpen een goed opgevoede huisgenoot te worden. Jullie samen zien groeien, een band zien opbouwen, elkaar leren vertrouwen en respecteren, daar doe ik het toch wel voor.
Zoals bij zovelen was mijn interesse in honden er al van als ik een kind was. Mijn eigen hond heeft die passie nog meer gevoed. Ik volgde met Falco gewone trainingen, hij leerde zijn oefeningen op een beloningsgerichte manier… Alleen merkte ik dat hij zich hier niet 100% goed bij voelde. Enerzijds had ik de indruk dat hij graag dingen ondernam samen met mij, maar anderzijds merkte ik dat trainen hem veel stress bezorgde. Dit deed mij op zoek gaan naar andere manieren om hem te helpen.
Ik volgde een heel aantal cursussen en bijscholingen. De opleidingen bij Geert De Bolster waren daarbij de kers op de taart. Hier leerde ik de connectiemethode kennen. Op de dag van vandaag staat de connectiemethode voor natuurlijke communicatie: geen straf,geen extra beloningen, gewoon zijn met je hond. Leren kijken naar hem en begrip opbrengen… Falco en ik ondervinden beiden dat dit een methode is die werkt, we hebben onze band terug en hebben beiden onze rust terug gevonden.
Ik ben er van overtuigd dat een relatie opbouwen met je hond vanuit respect voor zijn grenzen en mogelijkheden, je brengt tot het hebben van een heel aangename huisgenoot, een hond die echt deel uit maakt van je gezin. Dit eenvoudig vanuit een natuurlijke aanpak waarbij communicatie en vertrouwen centraal staan.
Daar wil ik jou graag bij helpen.
Ik blijf me jaarlijks bijscholen om jullie de best mogelijke ondersteuning te kunnen geven. Het quality label “de connectiemethode” toont aan dat ik werk vanuit het gedachtengoed van de mindful gedragsbegeleider…
Tot binnenkort!

Katrien